20.04.2006

günlük niyetine

Bugün, sevdiğim bir arkadaşımdan telefon aldım. Hayırlı bir işe vesile olduğunu, iki genci tanıştırdığını ve nişan yaptıklarını anlattı.

Erkek 24 yaşında, ehl-i iman bir genç.. Arkadaşımın eşinin iş arkadaşı. Aile yapılarını beğendiği için arkadaşımın eşinden rica etmiş, annesiyle tanıştırmış. Dini bakımdan eksiklerini tamamlamasına yardımcı olacak tesettürlü bir genç kızla evlenmek istediğini söylemiş..

Yakın zamanda tanıştıkları 20 yaşında, annesinin baskılarına rağmen tesettüre girmiş bir genç kızı tavsiye etmişler. Aile de anlaşmış ve nişan yapmışlar. Nikah yapılmamış. Ertesi gün kız nişanlısının yanına tesettürsüz çıkınca genç çok şaşırmış ve üzülmüş.

Kızın şuurlu kapanmadığına kanaat getirmiş ve bu işten vazgeçmek istediğini söylemiş.

Arkadaşım beni aradığında ne yapacağını bilemiyordu. Gidip kızla konuşup konuşmama konusunda kararsızdı. Konuşma sonunda bunu 'Allah rızası' için yapacağını, kızla konuşacağını söyledi.

Akşam üstü beni tekrar aradı. Kızın evine gittiğini, konuştuğunu ve şu an çok mutlu olduğunu söyledi. Kızın tam bilgi edinmeden kapandığı için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Kız da çok üzülmüş ve örtüsüne destek verecek kimsesi olmadığını anlatmış. Arkadaşım da okuyarak herşeyin doğrusunu bulacağını anlatmış, uzun uzun sohbet etmişler.

Sohbet sonunda kızının örtünmesine şiddetle karşı çıkan annesi, kendisinin de örtünmek istediğini söylemiş. Arkadaşım da O'na ilk örtüsünü hediye edeceğine söz vermiş.

Hem arkadaşım adına, hem örtünmeye ve şuurlanmaya karar veren hanımlar adına, hem de birbirine yardımcı olarak yola devam kararı alan çift adına çok sevindim.

Amelimizde Rıza-yı İlahi olmalı...

6 yorum:

tahin dedi ki...

Mashallah ne guzel...

Adsız dedi ki...

yeni örtünen birinin nişanlısının yanına açık çıkılabileceğini düşünmesi normal bir durum. erkeğin tepkisi biraz fazla bence. olayın perde arkasını araştırıp ona göre düşüncesini açıklaması gerekirdi diye düşünüyorum. neyse ki direkten dönmüş. fakat ilerki aşamalarda da sorun çıkabilir, biraz düşünce esnekliği olması lazım erkek kardeşimizde.

Ebrûlî dedi ki...

Dün arkadaşım bana anlattığında ben de erkeğin tepkisinin fazla olduğunu söylemiştim. Olayın mahiyetini tam olarak bilmiyorum ama sonuçta hayra vesile olmuş...

cenkunal dedi ki...

Bu durumda olup da,Allah'ın emrini yerine getirme potansiyeli olanlara da Allah yardım etsin.
Çok iş düşüyor demek ki şuurlu insanlara...

Ebrûlî dedi ki...

amin.. bir insanın ebedi kurtuluşuna yardım edebilene ne mutlu..

Maşallah n.e.y.
Sen zoru başarmışsın. Oysa birçok insan elindeki nimetin kıymetini bilemiyor. Bundan sonra da hak yolunda atacağın adımlarda muvaffak olursun inşallah.

ladybird dedi ki...

Rabbim tamamina erdirsin insaallah..