7.12.2006

10 yorum:

Siyah Zambak dedi ki...

pek özlemişler birbirlerini.allah muhabbetlerini arttırsın :)

Adsız dedi ki...

Pişt Pişt Heyyy Uyanın...
Kimin umurunda tınmadılar bile
Bu ne sevgi ahhh
Be ne aşk kedicik.
Ne diyelim muhabbet daim olsun

Sırrul dedi ki...

yıllar olmuş görüşmeyeli..

bahar dedi ki...

cok tatli bir foto, sen mi cektin ebruli?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu resim sadece tatlı gülümseme ile bakılıp geçilecek kadar basit bir görüntüden ibaret değildir. Nazarlarımızı biraz derinleştirip öze indiğimiz zaman, bize kâinatla alakalı bir mesaj verdiğini görürüz. Bediüzzaman Hazretleri, " Kâinatın sebeb-i vücudu (varlık sebebi) muhabbettir" diyor. Yani canlı-cansız, şuurlu-şuursuz her ne var ise, muhabbet denilen görünmez bağlarla birbirine bağlıdır. Bir atomun çevresindeki elektronlar da bu muhabbetle atomun yörüngesinde dönerler, güneşin etrafındaki gezegeneler de. Yani her şey Mahbub-u Hakiki olan Cenab-ı Hak'kın muhabbeti ile pervane olmuştur. Zaten kâinat ve içindekiler de sevgililer sevgilisi olan Efendimiz (s.a.v.) yüzü suyu hürmetine yaratılmadı mı? Yani kâinatın mayasında Allah'ın (cc) Habibine olan muhabbeti vardır. Bu muhabbette bitkiler de, hayvanlar da nasibini almıştır.
Ama bazı insanların yüreğinde sevgi yerinde kin ve nefret bulunması ise, o insanların fıtratının bozulmuş olduğunu gösterir. Zira insan âla-yı illiyinden, esfel-i safiline kadar geniş bir yelpaze çizen istidatlara sahiptir. Yüreği kurumuş olanlar işte bu yelpazenin eksi boyutunda yer alanlardır. Yani onların sevgide payları, bir kedi kadar bile değildir.
Ben bu resimde bunu anlıyorum. Herkesin yorumunu da saygı ile karşılıyor, bu güzel paylaşımların başka güzelliklere vesile olmasını diliyorum.

ladybird dedi ki...

Benim de bir zamanlar bir kedim vardi. Adi boncuk idi. Pek cok severdim kedimi. ama onu eller aldi.. daha dogrusu annem-babam tuylerinden zarar gorururum dusuncesiyle ellere verdi. o gun bugundur baska kedi sevmek istemedim. benimle yatardi. uyandigimda sirin sirin bana bakardi.. ahh boncugum ahh. kim bilir nerelerdesin, ne yer ne icer, nerelerde yatarsin simdi.

not; kaldirin bu kediyi buradan. sandiklara kapatin.. uzerine kilitler vurun.. basina bekciler dikin.. uzaklara goturun.. cunku ben baktikca uzuluyorum.

yok hayir ben bu kadar acimasiz olamam. degilim zaten. ders stresi hos gor ebruli :)

hayirli gunler..

Adsız dedi ki...

KAYIP İLANI GİBİDİR:
Ne olduysa bu kedi resminin yayınlanmasından sonra oldu.
Ebruli bu resmi yayınladı ve ortalıktan kayboldu.
Ebrulinin yerini bulan ve bilen varsa Lütfen tüm blog sahipleri adına O'nun bloguna dönmesini sağlayın.
İlanen rica olunur.

Adsız dedi ki...

Ben araştırıyorum.Büyük bir gayretle bulmaya uğraşıyorum,ama tekrar döndürebilir miyim bilemiyorum.

Ebrûlî dedi ki...

bana hasreti, kavuşmayı, muhabbeti anlatan çok güzel bir resim...

siyah zambak, abdullah, sırrul; çok teşekkürler..

sağol bahar, resmi ben çekmedim...

gönül pınarı, güzel açıklamalarınla fotoğrafa anlam katmışsın, teşekkürler..

boncuğu alan eller; getirin ladybird'ün kedisini, ders stresinden hayvancıkları sandıklara kapatacak yoksa ;) boncuğu seven tüyüne de katlanır..

yakın bir dost ve de onun dostu :)
kaybolmadım, sadece bloga vakit ayıramıyorum fazla, geçecek inşallah ;) blog deyimiyle duraklama dönemi diyelim...

Aşk-ı Beka dedi ki...

çok şirin, muhabbet dolu bi resim..
bugün ağladığımda, bir dostuma sarıldığımda öyle iyi gelmişti ki, öyle iyi..iyi ki var dostlar iyi ki var kardeşlik iyi ki var uhuvvet..
bi de kediler de :)