8.03.2006

8 MART

Bugün 8 mart dünya kadınlar günü. (!)
Böyle bir günün neden 8 martta kutlandığını bilmeyenler varsa burdan okuyabilir. Ben de yeni öğrendim.

Tanıdığım hiç bir kadın böyle bir günde onure olmuyor ve kendini özel hissetmiyor. Peki bu gün kimler için?

Belki; "Bir gün de sizin olsun. Nasıl olsa 364 gün bizim" diyen erkekler içindir. Veya ; "Kadınlar çiçektir, erkekler böcek" gibi sloganlarla, aslında bir feminizm günü kutlayan kadınlar içindir. "Hakkımızı istiyoruz" diye haykıran kadınlar asıl haksızlığı kendileri yaparlar.

Kadının toplumdaki öneminin, İslamın kadına verdiği değerin idrakinde olmadıklarından, böyle lutfedilmiş bir günü fırsat bilerek, bazı haksızlıkların önüne geçebileceklerini zannederler.

Her şey toz pembe değil elbette. Gerçeklere gözlerimi kapatmıyorum. Uzun vadeli fakat garantili bir çözüm yolu öneriyorum;

Çocuklarımızı Kur'an ahlakı üzerine yetiştirmeye çalışalım. Çünkü Kur'an, kız çocuklarını diri diri gömen bir cahil zihniyeti terbiye etmiştir.

Dolayısıyla, şuurlu annelerin yetiştirdiği nesiller daha şuurlu nesiller yetiştirecektir.

Hemcinslerim bunun gibi, senede bir günlere ve sahte alakalara muhtaç değiller. Umumunu tenzih ediyorum!...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Zaten erken yapılan kutlamaların çoğunluğunu erkekler oluşturmuş bu yıl.Pozitif ayrımcılık filan gibi konular da var bu arada.Aslında bütün bu yaklaşımlar,kadının zayıflığı üzerine kurulu birer saçmalık bana göre de...

emircan dedi ki...

Yahu bu konuyu ben bloğumda yazacaktım bugün.Siz benden önce yazmışsınız bile.Bugün de bize susmak düşer.Ne yapalım?Ne de olsa bugün kadınlar günü!

Ebrûlî dedi ki...

Sağlık olsun ;)
Kısmetse dünya erkekler gününde yazarsınız.

nurbeyaz dedi ki...

yazdiklarina kelimesi kelimesine katiliyorum,is anne babanin cocuguna verdigi egitimde bitiyor.islamiyetin bizlere verdigi haklari hangi medeni kanun, dunyanin neresinde verebiliyor kadinlara?
sevgiler

Ebrûlî dedi ki...

Sağol nurbeyaz. Haklısın gerçek medeniyet İslam.