28.03.2006

Örnek bir hayat tarzı...

13 yorum:

Ebrûlî dedi ki...

Düzelttim,şimdi açılıyor.

ladybird dedi ki...

masaallah ne guzel bir ornek iste..calisanlarina model olmasi acisindan bunu uygulamasi takdir edilir bir davranis ornegi..

Bu arada Ikea'yi cok seviyorum..evimin cogu esyasi oradan ;-) ist'da da var ama cok pahali oldugunu duydum..

cenkunal dedi ki...

Takdire şayan bir davranış bence.

ladybird dedi ki...

gayri-mumin-muslim..

sevilay dedi ki...

yani simdi ne dememk lazim, demekki adam eski aliskanliklarindan vazgecmemis. Parasina sahip cikiyor ve bos yere harcamiyor. Ama bence yeni bir araba alsa daha iyi olur, yani 15 yillik bir araba yakinda bozulur.

Bakiyorumda sen yenisin herhalde, eger öyleyse aramiza hosgeldin. Benim adasim sayilirsin, ayni arkaplani kullaniyoruz:)) Ben background´tu degistirdim ama gerisi ayni.

Selamlar sevilay

Adsız dedi ki...

19. lem'ayı tekrar okumak lazım demek.

ladybird dedi ki...

volvo arabalar saglamdir..oyle hemen bozulmaz..yahudilerin neredeyse hepsi bu arabayi kullanir..

cenkunal dedi ki...

Bu şahsın da yahudi olduğunu duymuştum.Doğru mu bilmiyorum.Volvonun sahipleri de keza öyle olsa gerek.
Umarım burada antisemitizm kuralları geçerli değildir.
:-)
Neticede doğru olanı kim yaparsa yapsın,doğruya doğru demek lazım.

Ebrûlî dedi ki...

ladybird;
gerçekten güzel bir örnek. Çoğu müslümanın örnek alması gereken bir yaşayış biçimi.Bir çok üründe, yeni çıkan modellerin cazibesine kapılıp, sırf biraz daha lüksünü alabilmek için ne israflar yapılıyor..

Ilkeanın fiatları hakkında bilgim yok ama merak ettim şimdi bakacağım..

merhaba sevilay;
arkaplandaş olduğumuz doğru :) Senin bloğu ziyaret ettiğimde yanılmıyorsam yeni mutfak yaptırdığını ve eski mutfağını da atmamak için açık artırmaya çıkardığını okumuştum. İsraf etmeden de yenilikler yapılabilir, senin de yaptığın gibi. Eskisinden bir ihtiyaç sahibi yararlanabilir.

Tabi Volvo gibi sağlam bir araba da 15 20 yılda bozulmaz zannediyorum :)

anonymous;
zamanın tüketim çılgınlığı karşısında 19. Lem'ayı tekrar tekrar okumak gerekiyor...

Cenk Bey;
Sizin de söylediğiniz gibi, şahsın hangi dine mensup olduğu değil, yapılanın doğru olup olmadığı önemli.
Zira aklın yolu birdir. İktisat hem insaniyeten hem de dinen uygulanması gereken bir kaidedir. Dilerim, müslümanlar arasında da bunun gibi örnekler zamanla çoğalır...

ladybird dedi ki...

Konu yahudilerden acildi madem burada surekli gordugum ortodox yahudilerden bahsedeyim..

Onlarin bulundugu semt ile yan yana oturuyorum..Her gun arabamla yahudilerin yogun olarak yasadigi semtten gecerken dikkatle izliyorum disarida ki hal ve hareketlerini..Butun yahudi kadinlarinin yaninda boy boy cocuklar..Hic biri kosusturmaz, yaramazlik yapmaz, buyuk abla ya da abi kucuk kardesinin elinden tutar, anne alisveris yaparken ilgilenir vs vs...Hic bir yahudi cocugunun sokakta yanlis bir hareketini gormedim neden? cunku onlarin misyonu dunyaya hakim olmak..cocuklarina oyle bir egitim veriyorlar ki; evlerinde TV yok! Dunyaya kot giydirirler kendileri giymez..Kendilerine belli semtleri kapmislar topluluk olarak bu semtlerde bir arada yasarlar, kendi hastaneleri, doktorlari, okullari, avukatlari disinda disaridan birine gitmezler..

Eger taraflar arasinda kari koca ikisi de calisiyor ise cocuk yapmazlar! "Bizim cocugumuz ya tam bir yahudi gibi yetisecek veyahut hic dunyaya gelmeli" derler..

Sabahin korunde cocuklari ile sinagog yolunu tutarlar..Kac musluman aile cocuklari ile cami'ye namaza gidiyor ?
Bunlari anlatmamin nedeni bizlerin yapamadigini onlarin yapmasidir..Elestirilecek cok yonleri var elbet ama cocuk egitimi konusunda cok hassaslar..Tanidigim bir arkadasim insaat sektorunde calisiyor..Yahudi bir ailenin evinde tadilat yapiyordu..evde 6 cocuk varmis ve kadinin her cocuk ile tek tek nasil ilgilendigini anlatiyordu...

Gordukce, duydukca insan kahroluyor..ama ornek alinabilecek davranis turu degil mi?

Ebrûlî dedi ki...

Merhaba Ladybird;

Gözlemlerin ve çarpıcı tesbitlerin, gerçekleri bir kez daha yüzümüze vuruyor.

Evet, yahudilerin misyonu dünyaya hakim olmak. Bu misyona hizmet ederek elde edecekleri kazanç; -en iyi ihtimalle- sonu yaklaşmış bir gezegenin hükümdarlığı olabilir..

Oysa müslümanların davası; İla-yı Kelimetullah, imanını korumak ve başkaların imanlarını kurtarmak. Bu davaya hizmet edenlere ise (vaadedilmiş) ebedi bir saadet var.
Davamız karşısında, davalarının basitliği çok açık.Zararlı tarafları yerine, hakikatte bir müslümana yakışan özelliklerini taklid etmeliyiz..

Aile yapısını bozacak sayısız saldırılar, hep yahudi taktiğidir. Fakat kendi çocuklarına aile eğitimi konusunda çok hassaslar.. tv izletmiyorlar, çünkü onları kendi doğrularıyla büyütüyorlar. Tv karşısında aptallaştırmıyorlar, zihni ayık bireyler olarak yetiştiriyorlar.

N.e.y. haklısın,
Fakat bir müslüman, en az bir yahudi kadar uyanık olmalı, ve dava şuuruna sahip olmalı...

Ebrûlî dedi ki...

bazı yorumcularda sıkca rastladığım düzeltmelerden birini de ben yapıyorum ;)

n.e.y.'e hitap ettiğim son cümledeki 'Fakat' kelimesi 'Yine de' şeklinde değiştirilmiştir.

ladybird dedi ki...

;-)))