14.01.2008

Mehmet Abinin Hatıraları

Çok Değerli Ebruli Hanım Kardeşim beni Mimlemiş. O’nu kırmak olmaz. Bir şeyler yazmam lazım. Aklıma aşağıdaki anılarım geldi. Müsaadenizle onları anlatayım. Umarım beğenirsiniz...

İçerlediğimiz bir hadise (intikam almışsanız bunu da yazabilirsiniz):

Bir gün bir dostum Mersin'de bizi yemeğe götürdü. Üç kişiydik, ben de misafirdim. Bir de dükkân sahibi geldi masamızda oturdu. Yedik içtik diğer iki arkadaş müsaade edip kalktılar. Herhalde sandılar dükkân sahibi hesabı ödetmez diye. Garson da hesabı alacak kimseyi bulamayınca yakamıza yapıştı ve aldı. Misafir gittik hesabı ödedik.

En komik anılarımızdan biri:

Yeni evli, eşi bumbar çok seven, ama kendisi bumbarın bulunduğu şehri bile terk edecek kadar bumbardan rahatsız olan hatta tiksinen bir arkadaşımla yaşadığım bir hatıradır.Yıllar önceydi yanılmıyorsam 1997 yılıydı bu dostumun kayınpederine misafir olmuştuk. Damatları ve kızları geliyor diye hem hamarat hem de değme aşçılara taş çıkartan muhterem Kayınvalidesi tarafından envai çeşit nefis yemekler ve de kızları çok sevdiği için tabi ki meşhur bumbarı da hazırlamıştı. Gerçekten her yemeği özellikle bumbarı çok güzel yapardı Muhterem Ablam. Gel gör ki damat efendi sofraya oturmaz ve bumbarı görmemek için diğer odalarda oturur. Bizler afiyetle yedik ama dostum bir türlü yemek yemiyor… Kıvır zıvırla karnını doyurmaya çalışıyor...

Kayınpederi çağırdı damadına ve bir teklifte bulundu. Dedi ki aha bumbar aha metre ye bundan her cm’ si için sana 100 milyon… Bugünkü 100 YTL ye tekabül edecek bir para...

1cm =100 YTL

100 cm = 10.000 YTL

1000 cm = 100.000 YTL

Üst sınır da yok, ye yiyebildiğin kadar… Hayırlı kayınpeder ve şanslı damat… Yeni evli borç harç çok, işleri de o anda kesat giden dostum için çok cazip bir teklif… Bana göre ise zengin olmak için hayatının fırsatı… Kayınpeder ise çok ciddi bir şekilde tekrar dedi ki “Bumbarı yemek senden para benden… Mehmet’te hakem olsun bumbarı o ölçsün yedirsin” “Parayı ona göre ödeyeyim. Ye borçlarından kurtul zengin ol köşeyi dön…” Para burada. Bumbar sofrada. Metre benim elimde… Bizimki mırın kırın ediyor. Uzaktan yan yan bakıyor bumbara düşmana bakar gibi.

Baktım olmayacak çağırdım onu diğer odaya. Dedim yav bu fırsatı kaçırma. Beni de hakem tayin ettiler. Ben bumbarı ölçerken sündürürüm 5 cm ise 10 cm derim. Sen de beni sonra görürsün. Mertebeler içinde kar içinde kar. Sen de kazan ben de kazanayım. Ayrıca bumbarı dürüm yaparız içine çeşitli garnitürler koyarız bumbar olduğunu anlamazsın.

Dostumun eşinin de gözleri parlıyor tabi bu teklife ve eşini ikna etmek için o da az dil dökmüyordu. Yese bumbarı borçlar bitecek rahata kavuşulacak. Neyse uzun bir ikna sürecinden sonra kabul ettirdik şanslı damada bumbar yemeyi… Eşi getirdi en ince bir tane. Ben ölçtüm 5 cm idiyse 10 cm dedik. Yaptık dürümü. Sakladık bumbarı garnitürlü dürümün içine. Onca garnitürün içinde bumbarı bulmak bile zor. Verdik eline eşiyle birlikte dürümü. Gözünü kapayarak bir lokma alayım dedi. Yuttu mu yutmadı mı bilmiyorum. İkinci lokmayı da hatırlamıyorum Sanki adama işkence ediyoruz. Bayıldı, ayıldı. Kendinden geçti. Yemeye devam edemedi. Dolayısıyla ne kendini zengin edebildi, ne de bizi..

Şimdi bu dostum bumbar yer mi? Yemez mi? Bumbarla arası nasıl bilemem ama, hayatının fırsatını kaçırdı bence. Kulakları çınlasın...

Büyüklerimizden biriyle yaşadığımız bir hatıra:

12 Eylül öncesi üniversitede öğrenciyim. Teneffüste sınıftan çıktım. Geri döndüğümde sınıftaki karşıt guruplar birbirine girmiş kavga etmişlerdi. Zaten her teneffüs ve aralarda hırlaşır ve kapışırlardı. Bu seferinde polis de sınıfı doldurmuş ve herkesi yakalamıştı. Sırayla arabalara tüm sınıfı doldurup götürdüler. Ben kavgada yoktum filan dedimse de dinleyen yok. Arada biz de kaynadık ve bindik arabaya. Gittik karakola dizildik sıraya. Gel de masum olduğunu anlat. Sırayla bir güzel copla dayak attılar. Elimiz acıdan yangın yerine döndü. Hayatımda ki ilk ve son polis dayağını bedavadan yedik.

Bu da benim devlet baba ile yaşadığım bir hatıraydı..

Muhabbet dolu kalbi selamlar...

-MEHMET ABİ-

44 yorum:

Adsız dedi ki...

mehmet abi,
en başta belirtmek isterim ki; yediğiniz dayağa çok üzüldüm..geçmiş olsun desem; zaten geçmiştir heralde..:) Allah bir daha göstermesin diyeyim o zaman.

bumbarı çocukluğumda severdim.ablam çok sevdiği için evimizde pişerdi. fakat şimdi, resmi bile mideme dokunuyor. nedendir anlayamıyorum. arkadaşınızın kayınpederide pek bir cömertmiş yani. 1cm=100ytl..hmmm.. çok iyi paraymış.hayatının fırsatını kaçırmış.yazık olmuş..

mersindeki dostunuz da nasıl bir dostmuş öyle yahu. insan misafirini lokantanın ortasında bırakıp da kaçar mı? kaçarsa da neden kaçar? önceden planlanmış gibi duruyor bu durum ama bilemem tabi. günahı kendi boynuna.:))

Adsız dedi ki...

Mehmet Abi, öncelikle geçmiş olsun.Hani o uzun yıllar önce yediğiniz dayaktan ötürü diyorum.O devirleri düşünürsek yine ucuz kurtulmuşsunuz derim ve devlet babaya teşekkür etmelisiniz bence.:-)
İkinci husus:
Şu bumbar mıdır,mumbar mıdır her ne ise -çünkü ben de pek sevmem- işte onu yemeyen arkadaşınız da bir alemmiş doğrusu.Millet dört kuruşa amuda kalkarken ne olmuş yani 100 cm kadar bumbar yeseydi.O kadar da borcu vardı madem.100 cm ne ediyor o hesaba göre 10000 ytl herhalde.İyi para hiç yoktan.
Neyse,aklına şaşalım gitsin o zatın.Pek de akıllıymış.(Burayı okumuyordur inşallah)
Mersin olayına gelince...
Bana öyle geldi ki,bu Mersin olayının müsebbibleri ile bumbar mağduru arkadaşın zihniyeti aynı yola çıkıyor.Mersin'de uyanık,bumbara gelince miskin...Yok yok;bunun ikisi farklı kişilikler.Ama doğrusu ayıp etmişler.Ama şu var ki;bumbarda gösterdiğiniz uyanıklığın vebalini Mersin'de ödetmiş kader-i İlahi.Hey kurban olduğum...Neyse işte.O arkadaşın k.pederi de hakkaten pek bir cömertmiş.

Ebrûlî dedi ki...

Mehmet abi, teşekkür ederim beni kırmadınığınız ve güzel cevaplarınız için.

O arkadaşınız mumbarı o zaman yemediyse daha sonra hiç yemesin zaten.. kaçmış güzelim fırsat artık yese nolur yemese nolur.. o teklif bana yapılacaktı ki... kısmet :)

Mersin'de size hesabı ödeten uyanık arkadaşlarınızdan ziyadesiyle intikam almalısınız bence, kışkırtmak gibi olmasın ;)

Ali Kahya dedi ki...

mehmet abi, gerçekten ilginç hatıralar anlatmışsınız. mersin'in hesabını görmelisiniz bence. fena bir durum :)

Adsız dedi ki...

Bu Mehmet Abi de ne hatıralar var.Hayret bunları bir dergiye veya tv ye satsa esas o zaman köşeyi döner.

bu bumbarmı mumbarmı nedir gerçekten nedir bu ... pasta falanmı.. pastırmamı.. ney bizim bölgede bilmeyiz desem...

neymiş bumbar..mumbar... Allah Allaahhh... bor madeniymiş mübarek..

Adsız dedi ki...

Hayırlı Akşamlar
Yorumlara cevaplarımı bilahere topluca vereceğim.
Hele yorumlar bir biriksin;
Bu vesileyle reytingimizi de görmüş olalım:))

Bu arada bilmeyenler için;
Bumbar veya Mumbar (yöresel şiveye göre değişir) nedir?
Nasıl yapılır?
Kısaca genel bir tarif vereyim;)

Bumbar veya Mumbar Dolması Tarifi:

Malzeme ve Yapılışı:
1 kg. koyun bumbar (kalın bağırsak)
400 gr. Pirinç
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
Karabiber-tuz
Ve dr Usta bir Aşcı...

Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Daha sonra suyun altında tersi çevrilir. (Bunların ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevrilmesi sağlanır) Çevrilen mumbarlar nar ekşisi ile ovularak yıkanır. Bumbarlar nar ekşisi içinde bir gece dinlendirilir. Ertesi gün tekrar yıkanarak çevrilir. Diğer taraftan pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğan ince doğranarak karabiber,tuz ile ovulup kıyma ile birlikte pirince ilave edilir. Bağırsağın ağzı içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır malzeme doldurulmaya başlanır. Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar. Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır. Tekrar yıkanır ve ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur. Bumbarın piştiğini anlamak için çatalın ucuyla deneme yapılır. Çatal bumbara kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir. Arzu edilirse piştikten sonra yağda kızartılır veya fırınlanır.

Afiyet Şifa Olsun

Adsız dedi ki...

Düzeltme;Koyun bumbarı veya mumbarı direk kalın bağırsaktan yapılıyor demek yanlış olabilir Dolayısıyla ince bağırsak demek daha doğru olur
Selamlar

Adsız dedi ki...

2.Düzeltme:Bumbar veya Mumbar son öğrendiğim bilgilere göre ne Kalın ne de İnce Bağırsaktan yapılırmış. Yalnız ve yalnız 12 Parmak Bağırsağından yapılırmış
dolayısıyla Ona özel adıyla yöresel sıfatıyla Bumbar veya Mumbar denir.

Adsız dedi ki...

mehmet abi bildiğim kadarıyla ıspartalı değil ama değme siyasetçilere taş çıkartmış. nasıl mı? yorumlara daha sonra cevap vereceğim diyerek kendi yorumuyla yorum sayısını çoğlatmış. ayrıca bu yoruma iki tane de düzeltme yapmış. öyle sanıyorum ki benim gibi birinin de bu durumu yazacağını da hesaplamıştır. etti mi 9 yorum. şimdi bir de bu yoruma cevap yazar, eder 10. son olarak önceki 5 yoruma yazacağı cevapla 11 yorum garanti. gerisi de bereket versin :)

Adsız dedi ki...

Bir dost-2
Doğru ben Ispartalı değilim
Yorumunu okudum doğrusu sen;
Hesabı kitabı iyi biliyorsun...
Acaba nerelisin?
Yoksa Kayseri'limisin?:))
Kendim için bişey istiyorsam...:))
Sırf senin hesabın doğru çıksın diye bu ara yorumu yapıyorum:)
Selamlar

Adsız dedi ki...

Blogcu arkadaşlar,

Yazılarınızı hiç kimse yorumlamazken kim yorumluyor? Mehmet abi. Kim moralinizi düzeltip yazmaya teşvik ediyor? Mehmet abi. Reytingleriniz dibe vursa da kim okuyor yazılarınızı? Mehmet abi. Kim geri dönüş bekleyecek bir blogu yokken karşılıksız yapıyor bunları? Mehmet abi!

Haydi arkadaşlar, gün vefa günü.. elinizi korkak alıştırmayın :)

Ali Kahya dedi ki...

iyi tamam da sayın ebruli, şimdi son yazınız varken aşağıdaki yazılar pek rağbet görmez. mehmet abiye haksızlık yapmışsınız. biraz sabretseydiniz keşke.

bu arada bir dost-2'nin de tespitleri doğrusu yerindeymiş. kayserili olsa gerek :)

Ebrûlî dedi ki...

Ali bey, Mehmet abinin yazısı içli köfte ise benim son yazım çorbadır. sofrada içli köfte varken çorba ile doyup doymamak misafirin taktirine kalmış.

bir dost-2'nin kayserili olduğunu sanmıyorum. olsa olsa kayserili olmaya heves eden bir ıspartalıdır. :)

Adsız dedi ki...

Valla ebruli hanım,ne mehmet abinin yazısı içli köfte olur,ne de sizin yazı çorba.Biri bumbar diğeri sinek işte.
Ne zamandan beri sinek çorbası var ben çözemedim.Yeni bir çorba çeşidi mi bu?

Adsız dedi ki...

cenk bey, uzak doğu yemeklerine aşina olduğunuz halde sinek çorbasını garipsemenizi garipsedim doğrusu. börtü böcekten yemek olursa sinekten de çorba olur. (ıyyyyy kusacam galiba)

Adsız dedi ki...

Mehmet abi, en az 5 yorum kârınız var. ali kahya fahrî avukatlığınızı yaptı 1 yorum. ben cevap yetiştirdim 1 yorum. Cenk deseniz müzmin muhalefet, 1 yorum. ben yine cevap yetiştirdim 1 yorum. bununla da eder 15 yorum.

halbuki üstteki yazıyı blogu ele geçireceğiniz korkusuyla yayınlamıştım ama tehlikenin boyutu daha da arttı. hayırlısı bakalım...

Ceylin dedi ki...

"Haydi arkadaşlar, gün vefa günü.. elinizi korkak alıştırmayın :)"

Ben tam anlamadım bumbarın üstüne sinek konmuş felan :)

Bloğumda köftenin yanına da çorba koymamıştım zaten :/

Yine hatırladım.Çok içerledim şimdi :(

Ali Kahya dedi ki...

maşallah maşallah, allah bereketini artırsın. mehmet abi, "yorumlara daha sonra cevap yazacağım" diye bir yorum yazmanızı bekliyoruz ;)

Adsız dedi ki...

ben 15 yorum oldu dediğimde 16 yorum olmuştu. biri de çıkar bunu düzeltir demiştim ama düzeltilmediğine göre ben düzelteyim. 1 yorum güme gitmesin :)

Adsız dedi ki...

mehmet abi,
bi de blog açsan, tam süper olacak:))

Adsız dedi ki...

Hayırlı Geceler
Mehmetabi Beyin enteresan hatıralarını okuyunca insan kısmetinden fazla yiyemez dedim kendi kendime...
Allah helal dairede kalmayı ve helal rızıklardan nasiplenmeyi nasip etsin herkese...
Selam ve dua ile...

Adsız dedi ki...

Hayırlı Akşamlar Siyah Zambak
İlk yorumcum olma şansını elde ettiğin için tebrikler:)
Acısı gitti lezzeti kaldı ;)
Âmin Allah o günleri tekrar göstermesin…
Evet, o dostum hayatının fırsatını kaçırdı…
Sonra vah vah etti ama nafile…
Sana da öyle teklif gelse sanırım tekrar seversin Mumbarı:)
Geçti Bor’un pazarı…
Öyle kayınpeder nerde?
Dünyada var mı ki bir eşi?
Zaten ben o olaydan sonra kendi kayınpederime çıkıştım
Dedim ki gözün kayınbaba görsün
Adam hem yemek yediriyor hem de üstüne para veriyor
Rahmetli bacanağım bu çıkışıma çok gülmüştü…
Mersin’deki dostumun tek gafı o değil ki…
Daha neleri var neleri:)
Selamlar…

Saygıdeğer Cenk Unal Bey
Sizlerin yorumunu görmek ve okumak ayrı bir şeref efendim
Şükürler olsun arada bir görünüyorsunuz
Hiç yoktan iyidir
Evet, doğru Rabbim O günleri tekrar yaşatmasın
Hiç sorma O arkadaşım yakın dostum eski ortağım bir garipti ve tuhaftı:)
O günlerde o para gerçekten iyiydi…
Vermeyince Mabud Neylesin Sultan Mahmud;)
Öyle kayınpeder tüm dostların başına…
Sahi sen de mi sevmiyorsun O güzelim nimeti ?
Yahu hiç sevilmez mi hayret?
Evet, Mersin’deki dostum da bir garip ve tuhaftı:)
Bir bilsen ne maceraları var hayret edersin…
Selamlar…

Evet, Ebruli bir şey değil…
Sizi kırmak mümkün mü?
Ya hiç sorma herkese böyle teklif gelmez
Herkesin böyle cömert civanmert kayınpederi olmaz ki:)
Mersin’den sonra intikam için hiç fırsatım olmadı doğrusu:)
Fırsat elime geçse burada da seni kırmam
İntikamımı alırım!
Ama biraz zor gibi…
O şimdi daha ne cingözlükler öğrenmiştir;)
Selamlar..

Evet, Ali Bey
Nostalji bazen çok güzel oluyor
Bir fırsat elime geçse daha ne hesaplar var görülecek;)
Selamlar


Merhaba Tuhaf Adam
Hatıraları satma fikri fena değil;)
Düşünmeye değer:)
Hakikaten tuhafmışsın:)
Türkiye’de yaşayıp Bumbarı bilememek…
Sahi sen Türkiye’nin neresindensin?
Selamlar…

Muhterem Bir Dost
Size ara bir yorum yazmıştım
Bunu da bonusu olarak kabul edin;)
Gerçekten iyi bir hesap adamıymışsın
Hem Ispartalı hem de Kayserili hesabı…
İki şehrin özelliklerini imtizaç ettiysen;
Sırtın yere gelmez İnşallah:)
Selamlar…

Evet, Muhterem Ebruli
Dediğin gibi sırf hasbi yapıyoruz:)
Çağrın için teşekkürler:)
Yazıda da Cömertlik iyidir;
Cimrilik korkaklık her yerde kötü:)
Vefa dediğin İstanbul’da bir Semt miydi?:)
Ne diyelim yazan da yazmayan da sağ olsun…

Sevgili Ali Bey
Dediğin gibi Ebruli Hanım kardeşim belki acele etti
Ama Blog alemi de çok ağır yahu
Bence de Bir dost 2 de Kayserili damarı var….

Sahi Ebruli bu sinek köfte işi ne iş?
Teşbihte hata olmaz derler…
Anlayan anladı…
Bir dost 2 dediğin gibi ise yani;
Ispartalı+Kayseri’ye hevesli biri
Vardır onda kim bilir; daha ne hesaplar;
Aman Allah’ım; Yandı yakınında olanlar:)

Sayın Cenk Unal
Teşbihte hata olmaz bilirsin
Ama teşbih yer ve el değiştirirse böyle yanlış anlaşılır;)
Sen anladın Onu…

Ebruli bu uzak doğudan gelenler de daha neler var neler:)
Allah bereket versin yorumlara
Hiç yorumu olmayanlara göre çok şükür:)
Korkmak yok,
Yazmaya devam…


Muhterem Ceylin Hanım Kardeşim
Hani gözlerim yollarda kaldı derler ya;
Gelmişsin ama hala kendi yazdıklarına yorun yapıyorsun
Neyse hiç yoktan iyidir
Selamlar…

Evet Maşallah Ali Bey
Tekrar bereket versin
Yok ya ara yorum yok:)
Esas yoruma devam….
Piyasa fena değil ama;
Emircan Hocayı gözümüz aramadı desek yalan olur:)

Saygıdeğer Ebruli
Bırak bu hesapları Ispartalı pardon Kayserili yapsın;)

Değerli Siyah Zambak
Blog sahiplerinin hali içler acısı:)
Şimdi bütün bloglar benim:)

Merhaba Hale
Son yorumla geldiniz için teşekkürler
Evet, kısmetine razı ol ki rahat edesin
Helal daire keyfe kafidir;
Harama girmeye gerek yoktur…
Selamlar…,

Hayırlı geceler herkese
Allah hepinizden razı olsun
Saygılarımla
Rabbime emanet olunuz
Muhabbet dolu kalbi selamlar…

Adsız dedi ki...

mehmet abi, sizi benim bloga konuk yazar yapalım, ne dersiniz? yorumları da reytingleri de kırışırız. sizin mime 23 yorum benimkine 5 yorum. valla içerliycem şimdi.

Adsız dedi ki...

Merhaba Mehmet abi,
Hatıralarınızı ve neticesinde birbirinden ilginç yorumları okuyunca ve dahi kulağımıda çınlattığınıza göre yorum yazmamak olmazdı.Ama biraz geç kalmışım galiba.Aslında sinekli postla mumbar,bumbar,köfte çorba birbirine girmiş burda:)selamlar,

Adsız dedi ki...

Ha..bu arada yorumcular kralı olmanız hasebiyle bu kadar yorum sizin için az bile:)

Ceylin dedi ki...

yahu nerden çıktı bu ıspartalı muhabbeti ebruli? tamam ıspartalıyım. hatta kayseride de oturdum suyundan da içtim ama bir dost 2 felan da değilim yanlış anlaşılmasın. Yani misafir gelip hesap ödemeye benzedi bu iş :)

Mehmet abi anıların, hatıraların üzerine ne diyim artık. benim favorim mersindeki olanı :)

Adsız dedi ki...

Hayırlı Akşamlar Ebruli
Teklifin için teşekkür ederim:)
Bu teklifi zamanında Bloglar ve Blogcular Kralı, Piri, Üstadı ve öncüsü olan biri daha yapmıştı;)
Hatta başka güzel insanlar da;)
Kulakları çınlasın...
Ben halimden memnunum...
Zaten bu blogdayım her zaman:)
Sakın içerleme...
Reytingler yine sana ait sayılır...
Selamlar

Hoşgeldiniz Muhterem Emircan Hocam
İltifatınıza teşekkürler:)
Çok şükür balkondan aşağı inip o güzel manzarayı bırakıp gelebildiniz:)
Özletmeyin fazla kendinizi,
Çünkü seveniniz çookk...
Evet nerden çıktı ya bu sinek işi
Bumbarlarımız veya Mumbarlarımız tertemiz sinek mineğin ne işi var anlamadım:)
Cenk Unal Bey yine ortalığı karıştırıp kaçtı:)
Huyu böyle illa karıştıracak veya muhalefet edecek:)
Muhabbbet dolu selamlar

Muhterem Ceylin
Sahi birdost2 nin senle ne alakası var ben de anlamadım?
Isparta Kayseri söyleşisi belki bazılarında böyle bir çağrışım yapmış olabilir...
Yine birileri ortalığı mı karıştırmak istedi acaba?
Kim acaba:)?
Gerçi Isparta + Kayseri de yaşaman "birdost" olman için yeterli doğrusu...
Ama "birdost2" yi ben de çıkaramadım?
Mersinle alakalı daha neler var neler:)
Mersin olayıyla tanıttığım O dostumu bir tanısanız daha ne Mersin-Adana-Antep maceraları vardır:)
Anlat anlat bitmez....
Selamlar
Allaha emanet olunuz...

Adsız dedi ki...

Kısaca Aşûre Nedir?
Kameri takvimin birinci ayı olan Muharremin onuncu gününe verilen isimdir.
Ayrıca: Aşure, çeşitli tahıllardan oluşan özel bir tatlı çeşidinin adıdır.

Muharrem ayınız ve Aşure gününüz mübarek olsun...

Adsız dedi ki...

ey Allah'ım...

teşbih-mânâ birbirine girdi, ortalık toz duman.

yahu çorba ayrı kapta, içli köfte ayrı kapta. niye atıyosunuz köfteyi çorbanın içine..

zavallı sinekler de canlarından olmuşlar, ne işleri olacak bumbarla, mumbarla..

ceylin, birdost-2 olmadığını ben biliorum zaten, yine de şüphe eden varsa aklanmış oldun. yalnız şu birdost-2'de bir ıspartalı damarı olduğu kesin. belki kayserinin suyunu içenlerle de su içmiştir aynı sofrada, ne bileyim...

mehmet abi, bu yorumlardan da bol çeşitli aşure olur.. fasulye kim olsun mesela? herkes kendine uygun bir malzeme seçsin. şeker benim. ilk ben söyledim!

saat de çok geç olmuş..ben güzel saçmalarım şimdi.. neyse.. susmalı.

Adsız dedi ki...

bu durumda cenk ünal da kepçe mi oluyor? :))

Adsız dedi ki...

Hayırlı Günler Ebruli
Evet teşbihler böyle farklı yorum ve yorumcu eline düşünce malesef hakikate inkilap etmiş ve hurafelere yol açmış ve köfteler, çorbalar, bumbarlar ve bilmem neler birbirine karışmış;)

Bence de birdost2: Hatay'dan hayata başlamış, sonra Isparta damarı oluşmuş, ardından Kayseri huyu gelişmiş, ilaveten Eskişehir ve Kütahya'da kalanlanlardan da birşeyler bulaşmış ayrıca Bursa'dan bazı eklemeler yapılmış ve İstanbul'dan gelişmelerle ikametle yaşama devam etmektedir;))

Dediğin gibi isteyen aşureden durumuna göre bişeyler seçebilir;)
Şimdiden iki isabetli seçim yapılmış gibi:))

3.Dost bilmem bu yakıştırmaya Cenk Bey ne der acaba?
Sahi sen de kimsin?
Ancak Ebruli çözer bu 3.dost muammasını da:)
Sahi dost2 ve dost3 burda; dost1 nerelerde?
Allah dostların eksikliğini vermesin:)
Tüm dostlara selam ve saygılar

Adsız dedi ki...

Blog güzel...
Blogcu güzel...
Yazılar güzel...
Yazılanlar güzel
Yorumlarınız güzel...
Yorumcularınız güzel...
Kısaca herşeyiniz güzel...
Hep kalın böyle güzel güzel...
Emanet olun Allah'a O en güzel...

Adsız dedi ki...

Blog güzel...
Blogcu güzel...
Yazılar güzel...
Yazanlar güzel...
Yorumlarınız güzel...
Yorumcularınız güzel...
Kısaca herşeyiniz güzel...
Hep kalın böyle güzel güzel...
Emanet olun Allah'a O en güzel...

Ali Kahya dedi ki...

"birdost2: Hatay'dan hayata başlamış, sonra Isparta damarı oluşmuş, ardından Kayseri huyu gelişmiş, ilaveten Eskişehir ve Kütahya'da kalanlanlardan da birşeyler bulaşmış ayrıca Bursa'dan bazı eklemeler yapılmış ve İstanbul'dan gelişmelerle ikametle yaşama devam etmektedir;))"

harika bir "bir dost-2" tarifi olmuş. tam aşurelik :)

Adsız dedi ki...

Eeee Ali Bey
Olacak o kadar:))
Muharrem ayı ve Aşure günündeyiz di mi?
Ama tarif bazı eksiklerle birlikte doğru bence;))
Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Hoşgeldin "birdost"
Seni de gözümüz arıyordu doğrusu:)
İltifat ve temennilerini dua olarak kabul ediyor ve teşekkür ediyoruz...
Tüm güzellikler buradaki güzel insanlarla birlikte tüm güzel insanlarla olsun...

Adsız dedi ki...

Dostlara selaaaaam olsun; dostlarım benim.
Mehmetabiler de iki tane olmuş ne hikmetse.
Mavi ve siyah olmak üzere.Yakında kırmızısı da çıkar mı acaba bu isimlerin?
Hadi bana eyvallah dostlar.

Unknown dedi ki...

Aleykümselam dostlarsağolsun
Hoşgeldin...
Burada olan Siyahta Mavide aynı "mehmetabi"
Blog adresini kullanınca Mavi oluyor; kullanmazsan Siyah...
Ne yaparsın Googlenin tercihi bu...
Kırmızısı İnşallah olmaz...
Hadi sana güle güle...
Mehmetabi

Adsız dedi ki...

İyi Akşamlar
Hızla başlayan yorumlar ve yorumcular azalmış burda...
Gerçi benimkiyle 39 olacak bu da önemli bir sayı sayılır...
Mehmetabi ve herkese selamlar

Unknown dedi ki...

Otuzdokuzuncu yorum için Teşekkürler Hale
Bu kadar rehavet ve atalet içinde bulunan Blog aleminde 39 yorum almak fena sayılmaz:)
Bak cevabi yazımla 40 oldu:)
Şimdi Ebruli de yetişip 41 kere Maşallah der:)
Bereket versin; Allaha şükür...
Rabbim olmayanlara da versin:))

Siyah Zambak dedi ki...

amin:)

Adsız dedi ki...

maşallah barekallah :))

Adsız dedi ki...

Tü tü tü tü...
Bin kere maaşallah.
Eski bir blogcu olarak eski günlerimi hatırlattı bana.Şööyle 60lar-70 lere varan yorumcularımı.
Buradan hepsini selamlıyorum...

Unknown dedi ki...

Evet Amin ve Ecmain S.Zambak;))
Ve Fesübhanallah Ebruli;))

İsimsiz de olsan tanıdım seni;)
Bin kere Maşallah tamam da;
Niye tü tü tüttürdün öyle;)
Hatırlarsan Dua, temenni ve taleplerle sana yorumcu bulmak için az uğraşmadık:)
Sen yine de bırakıp gittin:(
Olsun isimsiz de olsa aramızda olman güzel...
Bizden de selam...